Wandelroutes

In het Lutterzand zijn 5 verschillende routes uitgezet door middel van gekleurde paaltjes. De lengte varieert  van 3 tot 7 Km en leidt u langs de mooiste plekjes, zoals de Dinkel, heidevelden, Jeneverbes velden en zandvlaktes. De Dinkel maakt een scherpe bocht. Dit lijkt van bovenaf gezien op een groene staart en wordt hier in Twente ook wel de “Greun’n Stet’ genoemd. Dit plekje is uniek en erg geliefd bij fotografen.

Wandelroute netwerk: Bij het TIP Punt (Toeristisch Informatie Punt) ter hoogte van Paviljoen Lutterzand, vindt u hier het bord met informatie. Hier begint punt 11 ( S 11 ).

Honden zijn ook welkom in het natuurgebied. uiteraard wel aangelijnd dit i.v.m. wild en natuurlijk uw mede natuurliefhebbers. Na de Greun’n stet is er voor uw viervoeter een honden speelveld waar hij vrij mag spelen en zwemmen in het water.

Voor minder-validen (rolstoel / scootmobiel e.d.) is het Lutterzand ook goed toegankelijk via het brede pad richting de ‘Greun’n Stet’.

De Lutterzand Express rijdt sinds 2016 door het Lutterzand. Het is een elektrisch aangedreven treintje. Onder leiding van een natuurgids kunnen mensen die niet goed ter been zijn toch van het natuurgebied genieten. Dit gaat uitsluitend op reservering.

Wandelroutes GPS
Route 7 km

Meerdaagse wandeling van Gronau naar Denekamp
Denekamp – Gronau

Geo-caching
Aardkundig monument (earth cache)
Dinkel de Kinkel (multi cache)